Site icon Dan Forslund

Gubbvarning och party party

I dag ska jag träffa kompisar från förr i något som vi döpt till Gubbkalas. Kommer på mig själv med att sitta och fundera över typiskt vuxna tråksaker som hur många timmars sömn jag ska få, om sängkläder ska tas med och hur mycket jag egentligen kan dricka för att köra hem i morgon.

I vissa avseenden blir vi herrar hårdare med åren. Sånt som kommer med självinsikt, självförtroende och rent allmän cynism. Men vi blir också mesigare när tidens tand rispar de spröda gubbakropparna. Det där med att ängslas över bekvämlighet är typiskt.

Så här sitter jag och funderar på om jag ska bli tvungen att köpa en tandborste. Det är helt enkelt för många minuspoäng involverade i eltandborstens medbringande till en tillställning för män med skinnjackor. Jag tänker även på den smarta lösningen sovsäck, som innebär att inget lakan behöver tas med. ”Men kudden då? Tänk om jag får ont i nacken?”. Nej, håll käft gubbhjärna.

Min självbild får sig en smäll, och jag blickar tillbaka på svunna tider.

Men när jag skriver dessa rader inser jag att den gyllene gubb-eran nog är rätt för mig just nu, trots allt. Jag hade kunnat ha ett helt annat liv i dag, som jag inte vill ha.

Tack jag, för att du skött dig hyfsat genom åren.

Exit mobile version