Jag rekommenderar Twitter

Efter en tids användning av tjänsten Twitter kan jag inte annat än rekommendera den. Enkel och snabb kommunikation på dina egna villkor.

Jag har egentligen varit i sociala media-svängen rätt länge, om man tänker på det. Började med Aftonbladet chat en gång när världen var ung, eller 15 år yngre. Testade en del IRC (eller mIRC), men jag fastnade aldrig för att någon annan skulle sitta och bestämma vem som fick prata, eller ens  vara i kanalen.

Sedan kom ICQ. Revolutionerande saker. Jag höll fast vid den länge, medan flera av mina kontakter envist försökte få över mig till MSN. Jag kom till MSN tids nog också, och är kvar där än i dag. Breddade mig efter en tid med Google Talk, och där är jag också kvar.

Twitter skapade jag för att basunera ut envägskommunikation åt företaget. Det var i princip hela tanken. ”Man måste ju synas!”. Och det blev meddelanden av typen ”Filmar i Borlänge”, ”Dricker kaffe”, ”Klipper film”, ”Skriver offerter”, ”Skriver speakertext”. Vem är egentligen intresserad? tänkte jag efter ett tag. Och det var nog inte så många.

Sedan en tid kommunicerar jag via Twitter. Precis som chatt, men mer öppet och kortfattat. Mellan megafon och chatt, men närmast chatt. Och jag använder Twitter för att uppdatera mig, få tips om intressanta länkar och för att bredda mitt nätverk. Det är klockrent på ett sätt som måste upplevas.