Första tweetupet i Dalarna

I går var jag på mitt första tweetup här i Dalarna. I Borlänge, som ligger bra geografiskt i länet (vilket idreborna nog har ett och annat att säga om).

Det har talats om en #tweetupdalarna länge, men inget har hänt. Nu tog @deeped initiativet, och styrde upp den första träffen. All heder till honom för det, och en guldstjärna var till oss som kom trots rätt fulltecknade kalendrar . Deeped har bloggat om tweetupen här.

Det var trevligt, och alldeles för kort för min del. Fick lov att åka strax efter att @entapir anlänt med flickvän och dotter. Men nu när första träffen är avverkad tror jag det blir enklare att styra upp fler. Då tycker jag att man kan turas om att anordna, och förlägga det hela till sin hemkommun. Här i Gagnef finns det en drös folk som twittrar, och jag uppmanar alla intresserade gagnstwittrare att kontakta mig. Vi kan ju anordna en tweetupdalarna tillsammans här i ärans och hjältarnas kommun.

Varför träffar man då folk som man träffat via Twitter? Tja, det ligger i Twitters natur. Det blir så. Det handlar då, för egen del, mycket om att träffa folk jag aldrig träffat tidigare. Men som ändå känner rätt bra, känns det som. Det som förenar twittrare är, tänker jag spontant, ett intresse för att kommunicera. Många är intresserade av kommunikation i sig, men inte alla. Tänker även att ordet ”mediafolk” stämmer in på rätt många, men inte alla. Det finns ju en och annan begravningsentreprenör och politiker i flödet också.

Jag tycker det är väldigt bra att få lära känna folk innan jag träffar dem. Så var det när jag sammanstrålade med de gamla stammisarna på Aftonbladets chattrum Tesalongen i slutet av 1990-talet. En av de jag lärde känna där jobbar jag ihop med i dag. Jag lärde även känna min fru innan jag träffade henne. Då var det via fjortiscommunityn Skunk.nu. Ironiskt nog var det en före detta flickvän som introducerade mig till Skunk. Jag och frun firar 12 år ihop i september. Nog fanken håller ”cyberkärlek” alltid!

Jag fotade inget på plats, men filmade däremot en snutt med en ny app som inte funkade helt optimalt. Den gjorde i alla fall om allt till 1920-tals stumfilm med musik och allt. Enjoy.

PS. Jag funderade ett tag på om det heter ”tweetupen” eller ”tweetupet”. Skrev det förstnämnda först, men ändrade sedan.

1 svar på “Första tweetupet i Dalarna

Kommentarer är stängda.