20 000 tweets #blogg100

Jag hade tänkt skriva något smäktande och pretentiöst om Twitter och dess betydelse för mig. För att fira mina 20 000 första tweets. Men jag missade ögonblicket där siffran i början slog över.

När jag kollade i morse stod det 20010, och jag insåg att jag missat ännu ett jubileum. Samtidigt är det kännetecknande för min relation till Twitter numera. Jag är inte så noga och strategisk, återhållsam eller mån om vilket intryck jag gör. Lite avslappnat slarvig, och då missas lätt vad som händer med några siffror.

Jag är bara mig själv, även de sidor som jag gömde undan för mina följare i början. Det är den största förändringen som skett sedan jag drog igång i juni 2009 (med paus på nästan ett år efter några månader). Numera twittrar jag utan problem även efter några glas vin för mycket. Mina sämsta sidor är inte sämre än att jag törs visa upp dem. Det går i linje med vad jag försöker uträtta som person sedan en tid; sluta bejaka den inställsamma ängslighet som bor i mig. Faktiskt försöker jag visa upp så många olika delar av min personlighet som möjligt. Vara ärlig, men ändå inte på ett utstuderat sätt.

Det här hade inte varit möjligt utan de härliga personer jag umgås med på Twitter. Jag känner mig bekväm med er, och då kan jag bjuda på mig själv utan att skämmas. De som har problem med att någon är sig själv förtjänar inte att vara ens vän – det är en naturlig gallringsprocess. Samtidigt som jag vet att att jag lockar till mig fler både likasinnade och olikasinnade – folk jag vill umgås med – ju mer jag visar upp mitt sanna jag.

Det jag gillar med Twitter är hur enkelt och snabbt allting är. Så kravlöst, men med alla möjligheter till fördjupning. Av de olika sociala tjänster jag använder numera är Twitter den givna favoriten. Här lär jag känna folk på ett sätt som passar mig, på mina villkor. Jag har träffat rätt många twittrare genom åren jag varit aktiv. Ja, allting är ju relativt. Men 20 olika personer är det nog.

Det finns egentligen inte så mycket mer att säga. Jag vill tacka er alla som brukar prata med mig, och alla er andra som delar intressant innehåll, får mig att skratta och förfäras. Och som faktiskt lär mig en hel del, direkt eller indirekt. Ni som inte följer mig kan kolla in @yearzeroswe och bedöma om det är värt mödan.

Vilket som blev tweet nummer 20 000? Följande: