Landsbygdsambassadör Forslund

Jag är nog lite av en ambassadör för landsbygden. I dag blev det klart att ännu en medarbetare flyttar ut hit till Gagnef.

Det finns ingen bättre PR än den som kommer från hjärtat. Var jag än går pratar jag mig varm för alla de fördelar med att bo som jag gör. Klart det har inflytande. Speciellt när alla de människor som drömmer om ett liv utanför städerna får höra av en äkta lantis att det inte alls är svårt att bli en själv; att det i många fall är billigare att bo här än i stan, att kommunikationsmöjligheterna inte alls är så dåliga och att det faktiskt finns bredband här med.

Nu flyttar alltså vår medarbetare Peter ut hit inom några månader. Sedan förut bor både jag och den andra delägaren i Year Zero här. Det blir ännu smidigare att jobba, och de där mötena vi brukar ha ute i skogen kan bli ännu mer frekventa.

Det vore verkligen roligt att jobba med landsbygdsutveckling: hjälpa folk att hitta möjligheter för ett liv och en försörjning här ute, som samtidigt öppnar möjligheter för fler att göra samma sak. Jag vet att kompanjonen Rickard drömmer om samma sak.

Vägen ut till det lantliga livet är betydligt kortare än många tror.