Det är lätt att bli hemmablind

Nu har jag bott på landsbygden så pass länge att jag tar saker för givna. I morse såg jag exempelvis två månadsgamla kalvar rusa omkring i en hage vid grannen, och tänkte ”Just fan, sånt ser man inte i stan”. Knäppte ett par bilder, men det blev inte bra med mobilen på avstånd.

Mitt löfte till er är att från och med nu ge lite mer insikt i livet på landet. Den som bor i stan ser inte kossor varje dag, och det är faktiskt inget vi lantisar tänker på. Samma sak bör gälla er som bor i stan. Så nu tycker jag att vi kommer överens om att visa lite av våra liv, att de är mer än fördomarna säger. Ok?

Jag läste om någon reklamhöjdare som lämnat livet i staden och flyttat ut på landet, vilket benämndes som att han blivit bonde. Den typen av missuppfattningar vill jag motverka med min blogg. Alla som bor på landet är ju inte bönder, så klart.

Vad ska jag visa härifrån då? Dels de närmaste omgivningarna, och dels naturen (som enligt min mening är den stora behållningen med landsbygden).