Varför jag älskar landsbygden #blogg100

Det är inte bara naturen. Det är bristen på människor. Ödsligheten som ger lugn och ro. Det är det som är grejen med landsbygden.

Synen av översnöade åkrar, en sliten landsväg vitfläckig av snö, elledningsstolpar som magra pelare i vinterlandskapet. Ljudet av vinden, en avlägsen traktor och en fågel som kraxar blandas med mina egna steg. Jag upplever en blandning av lyckorus och total avslappning.

Närheten till naturen hade jag i stan också, men där fanns inte ödsligheten. Här är chansen, eller risken, liten att jag ser någon annan människa under mina promenader.

Nej, det är inte bara naturen. Utan andra människor här ute finns inget att subtrahera från upplevelsen. Varje åker och telefonstolpe skänker mig en sorts trygghet. Människan har trängt undan naturen, men den väntar likt uppdämt vatten. Redo att återkräva lånet.

Ödslig landsväg
Bristen på trafik förgyller min stund med vägen
Portal av träd
Trädportalen väntar där vägarna korsas
Trädkonst
Skogen är fylld av inspiration

 

 

 

3 svar på “Varför jag älskar landsbygden #blogg100

      1. {EN LINDA} säger:

        Nja har inga problem med lugnet eller så. Trivs bara bäst när det är rörelse omkring mig. Kanske inte mitt i centrum av storstan. Men att som jag kossorna 5 minuter åt ena hållet och storstadspulsen 5 minuter åt andra hållet är underbart tycker jag 🙂 

Kommentarer är stängda.