Händelserik helg

Det har varit en händelserik helg. Händelserik ur en stillsam mans perspektiv, förstås. Begravning på fredagen, paintball på lördagen, och skogsutflykt på söndagen.

I fredags begravdes min farfar, Arne Olsson. En man som var lugn, tystlåten och alltigenom vänlig. Han var otroligt stark också, ända upp i 90-årsåldern.

Jag tänker mig farfar som en klippa med ett finurligt leende på. En förebild, och en saknad man. Han blev hela 92 år gammal. Skulle ha fyllt 93 i höst.

Tack för allt, farfar.

Lördagen ägnades åt paintball i den utmärkta Paintballparken som finns i Sifferbo, som ligger här i närheten. Det var min nyligen 60 år fyllda far, som kvitterade ut sin 60-årspresent. Tillsammans med brorsan Johan, vår kusin Erik och några arbetskamrater till min far pangade vi loss i skogen. Vi slogs ihop med några deltagare i en svensexa, och fyllde ut lagen.

Det var första gången jag testade paintball. Till att börja med fick vi dra på oss kamoflaugekläder och ansiktsmasker. Sedan laddades bössorna med kulor och det bar av ut på första banan, ett skogsparti. Vi var indelade i varsitt lag, och det lag som hade flest spelare kvar när tiden gick ut vann.

image

Efter några matcher i skogen fick vi äntligen gå in i Dalton City, den nybyggda western-stad som Paintballparken öppnade i början av sommaren. Här spelades capture the flag. Lagen skulle plocka en tröja i mitten av banan och flytta den till andra lagets bas, för att där placera den på en speciell tunna. Dalton City var klart roligast. Jag gömde mig i en bar, i ett fängelse och smög runt byggnader. Det var spännande att höra steg i gruset från sitt gömställe. Man vet inte om det är vän eller fiende, och det gäller att hålla sig kall…

Jag kan rekommendera paintball till den som gillar fartfyllda lekar där lagarbete spelar roll. Att det svider rejält i skinnet när kulorna träffar, är en klar motivation. Passar perfekt som present, eller för svensexan. Vi hade inga tjejer med denna gång, men jag ser inga fördelar med att vara kille i denna sport – alla kan spela.

Söndagen ägnades åt en utflykt till ännu ett naturreservat: Gråthålet. Läs mer om reservatet här. Än en gång insåg jag välgärningen i webbplatsen Naturigagnef.se, som jag varit med och producerat. Och än en gång insåg jag kraften i naturen. Både jag, Sofia och barnen blir avslappnade och glada av våra utflykter. Behållningen med Gråthålet var det lilla vattenfallet.

image

Andra naturreservat/områden i Gagnef som kan rekommenderas:
Lortån
Djurmoklack
Trolldalen
Änjansdalen

1 svar på “Händelserik helg

Kommentarer är stängda.