Ett boktips till alla män

Är du man, och inte som andra män? Lever för att vara kvinnornas riddare och mäter ditt värde i den bekräftelse du får, eftersom du är en så god lyssnare? Du är en nice guy, och det finns en bok du behöver läsa.

Sällan har en bok påverkat mig så mycket som No More Mr Nice Guy. Här har jag gått en stor del av livet, typ hela vuxenlivet, och lärt mig att män är bäst när de är någon sorts kompromiss mellan man och kvinna – ett mellanting. ”Tänk om världen skulle styras av kvinnor, vad mycket bättre det skulle vara” – ja, det har jag också sagt någon gång. Men är män sämre än kvinnor? Nej, de är bara olika.

<

div>No More Mr Nice Guy går igenom den här personlighetstypen, som jag visade mig tillhöra. Boken förklarar hur det här sättet att skapa sitt eget värde, genom ständig bekräftelse från det motsatta könet, är skadligt på flera plan – och dessutom gör det varken kvinnliga eller manliga partners lyckliga.

No More Mr Nice Guy förklarar något som inte sägs tillräckligt ofta: att det faktiskt är helt ok att vara kille.

Jag kan bjuda på ett kompletterande tips. Läs även The Way Of The Superior Man, som även den tar itu med manligt och kvinnligt och den polaritet som finns mellan dessa två krafter. Den är inte lika lättillgänglig och lättläst som No More Mr Nice Guy, men om du inte har något emot ett poetiskt/esoteriskt sätt att skriva är den mycket läsvärd.

Båda böckerna lär förskräcka en och annan. Om du är en av dem, behöver du läsa dem.