Musik som väcker produktivitetsbesten

Ett av de mer självklara produktivitetstipsen är så självklart att jag inte nämnt det hittills: lyssna på musik som ger dig bra känsla i kroppen. Rätt låt kan vända det sämsta av humör, och hjälpa till att lösa vad som annars kan verka hopplöst. Det handlar om att väcka den inre produktivitetsbesten.

Bryt sönder bluffsyndromet i bitar

Jag kan ibland hamna i en svacka av dålig självkänsla. Oavsett hur mycket bra saker jag gör i mitt liv just då, ja då känns det som om allt är av usel kvalitet och att jag själv är fejk, en förljugen individ i väntan på att bli upptäckt (läs mer om Bluffsyndromet här, ifall du känner igen dig).

Mellan ursinne och glädje

Hur dåligt det än må kännas, vändningen finns en låt bort. För mig är det oftast brutal metal som löser problemet. Just metal har den egenskapen att ge en känsla av odödlighet, av kraft och av ”nu jävlar!”. Mina mest produktiva stunder kännetecknas av en perfekt balans mellan ursinne och glädje.

Hitta musiken som väcker besten

Någon annan gång är det rogivande ambient eller shoegaze, elektronisk tysk musik eller till och med hip hop som är den rätta medicinen. Hitta musiken som får dig att hamna i rätt sinnesstämning. Resten sköter den inre besten.

Tipsa om bra produktiv musik

Har du några bra tips på produktiv musik? Vad får igång dig? Länka till bra grejer helt enkelt.