Återvände med nya ögon

Som 16-åring ville jag inget hellre än att lämna Gagnef med dess dåliga bussförbindelser och dåliga nöjesutbud. I dag värderar jag på ett annat sätt.

Som ung resonerade jag på ett helt annat sätt än den vuxna versionen av mig. Jag flyttade iväg från all denna snöskottning och vedklyvning, och mötte den stora friheten – trodde jag. Det stod klart rätt snart att stan inte var något för mig. Men jag ångrar inte en sekund att jag flyttade.

Den som lämnar landsbygden för en stund får onekligen ett annat perspektiv, och när jag senare återvände var det med barndomens ögon för skogens frihet. Den som jag helt missade som tonåring.

6 svar på “Återvände med nya ögon

 1. Magnus säger:

  Yeah!! Mitt tema ju 🙂

  Kan prata hur mycket som helst om varför unga flyttar men en sak är säker. Fler som väljer att stanna skulle känna sig bekvämare med det om de inte av andra betraktades som loosers. Och kanske skulle fler våga göra det de egentligen vill. Stanna kvar och utveckla sin hembygd. Läs gärna mitt blogginlägg om stolta lantisar:

  http://www.ung.leaderdalalvarna.se/2010/05/ar-du-en-stolt-lantis/

 2. Magnus säger:

  Yeah!! Mitt tema ju 🙂

  Kan prata hur mycket som helst om varför unga flyttar men en sak är säker. Fler som väljer att stanna skulle känna sig bekvämare med det om de inte av andra betraktades som loosers. Och kanske skulle fler våga göra det de egentligen vill. Stanna kvar och utveckla sin hembygd. Läs gärna mitt blogginlägg om stolta lantisar:

  http://www.ung.leaderdalalvarna.se/2010/05/ar-du-en-stolt-lantis/

 3. Dan säger:

  Jag gör gärna vad jag kan för att hjälpa till med det du verkar för. Ett delsyfte med bloggen är just det.

  För ja, nog betraktades de som inte ville ”bort från skiten” som byfånar eller värre när jag var yngre. Landsbygd=bakåtsträvan, i princip. Kanske ses det så bland dagens unga också?

  Skulle du vara intresserad av en intervju för denna blogg framöver? Berätta lite om ditt projekt etc.

 4. Dan säger:

  Jag gör gärna vad jag kan för att hjälpa till med det du verkar för. Ett delsyfte med bloggen är just det.

  För ja, nog betraktades de som inte ville ”bort från skiten” som byfånar eller värre när jag var yngre. Landsbygd=bakåtsträvan, i princip. Kanske ses det så bland dagens unga också?

  Skulle du vara intresserad av en intervju för denna blogg framöver? Berätta lite om ditt projekt etc.

Kommentarer är stängda.