Landet på sommaren

Så här års saknar jag inte att vara stadsbo. Bara doften av hägg gör det värt att gå utanför dörren på dagarna.

Som den matälskare jag är blir det en hel del grillat under sommaren. Tyvärr oftast säkra kort, men i år har jag tänkt testa lax och lite andra mer udda grillrätter. Och det vore väl konstigt om jag inte ska få lite tid till fiske nu när dottern är två år och faktiskt kan följa med oss och fiska.

Det är inte bara lata dagar, ska sägas. Gräset växer chockartat och måste hållas efter. Och på grund av snabb avtining av snö plus mycket regn är grundvattennivån i marken hög. Vilket resulterat i en decimeter vatten i jordkällaren. Som hyfsat opraktisk teoretiker/skrivbordsfjant blev jag lite orolig, men det visade sig att flera andra här i byn råkat ut för samma sak. Och resonerar: ”Man får väl ha stövlar på sig”.

Ibland känner jag mig som en stadsbo, måste erkännas. Just den här okunnigheten kring praktiska ting rimmar inte så bra med en som växt upp på landsbygden. Fast å andra sidan flyttade jag ju iväg när det var dags att börja lära sig att sköta hus och hem. Nå, bättre sent än aldrig.