Helt rätt tänkt, Gagnef

Min hemkommun Gagnef tänker helt rätt kring fiberteknik. Men är det inte väl dyrt?

Jag är helt övertygad om att teknologi och landsbygd i synergi är helt rätt inför framtiden. Det finns ett annat sätt att se på saken, och det är att vi istället ska leva som på stenåldern (mest för att ”spara” energi). Jag tror dock det är bättre att vi med vetenskap tar fram skonsammare energilösningar och på så sätt bygger en ljusare framtid utan att hämma utvecklingen.

Att sitta mitt i skogen och kunna utföra alla kontorssysslor utan problem – det är ett recept på livskvalitet för mig 🙂 När det byggs ut med fiberoptik och liknande, ja då behöver man inte åka lika mycket bil. I princip behöver man inte åka någonstans alls om det inte rör sig om transporter. Möten kan hållas via nätet, exempelvis.

4 svar på “Helt rätt tänkt, Gagnef

 1. Magnus säger:

  Ja, är det inte väl dyrt. För vad behöver du fiber till? Egentligen. Hur mycket vanliga kontorssysslor som du hade kunnat göra på kontoret i Borlänge, Falun eller Stockholm kan du inte göra idag utan fiber? Det skulle vara högupplösta videokonferenser.

  Jag kan ibland fascineras över kravet på utbyggt höghastighetsbredband på landsbygden. För vad ska vi ha det till? I ärlighetens namn är vi rätt usla på att verkligen använda Internet på landsbygden. Jag kan inte låta bli att länka till ett inlägg som tar upp paradoxen kravet på bredband och användandet av Internets möjligheter: http://bloggar.helasverige.se/lotta-groning/2010/05/03/god-morgon-sunne/

  Jag följer din blogg med stort intresse Dan. Fortsätt!!

 2. Magnus säger:

  Ja, är det inte väl dyrt. För vad behöver du fiber till? Egentligen. Hur mycket vanliga kontorssysslor som du hade kunnat göra på kontoret i Borlänge, Falun eller Stockholm kan du inte göra idag utan fiber? Det skulle vara högupplösta videokonferenser.

  Jag kan ibland fascineras över kravet på utbyggt höghastighetsbredband på landsbygden. För vad ska vi ha det till? I ärlighetens namn är vi rätt usla på att verkligen använda Internet på landsbygden. Jag kan inte låta bli att länka till ett inlägg som tar upp paradoxen kravet på bredband och användandet av Internets möjligheter: http://bloggar.helasverige.se/lotta-groning/2010/05/03/god-morgon-sunne/

  Jag följer din blogg med stort intresse Dan. Fortsätt!!

 3. Dan säger:

  För företag som det jag jobbar med som sysslar med stora filmfiler är det av intresse, men för en vanlig användare (och till och med företag) är det inte lika viktigt.

  Dock tror jag att fiberoptik kan locka ut fler företag till landsbygden, och även ”vanligt folk” som blivit vana vid höghastighet inne i städerna. Utbudet av tjänster kommer nog att anpassas efter tekniken, så det är också svårt att säga något nu om vad vi ska ha fiber till om fem år.

  Men du har helt klart en poäng. Och jag tror nog priset avskräcker som sagt.

 4. Dan säger:

  För företag som det jag jobbar med som sysslar med stora filmfiler är det av intresse, men för en vanlig användare (och till och med företag) är det inte lika viktigt.

  Dock tror jag att fiberoptik kan locka ut fler företag till landsbygden, och även ”vanligt folk” som blivit vana vid höghastighet inne i städerna. Utbudet av tjänster kommer nog att anpassas efter tekniken, så det är också svårt att säga något nu om vad vi ska ha fiber till om fem år.

  Men du har helt klart en poäng. Och jag tror nog priset avskräcker som sagt.

Kommentarer är stängda.