Tacksam gagnsing

Det är populärt att bo i Gagnef. Det är inte utan att jag är tacksam för att vi fick tag på hus i min hemby.

Gagnef har egentligen ett perfekt läge. Två mil till Borlänge, och strax under fyra till Falun. Det är också nära till Leksand och Vansbro. Här finns natur, fiskevatten och det är en bra kommun för barn att växa upp i. En bra kommun att vara 30 år och uppåt i.

Däremot är frågan om det är en bra kommun att vara tonåring i. Så var det inte när jag var tonåring för en sisådär 15 år sedan. Om man nu inte spelade i band eller pysslade med sport. Anledningen var att kommunikationerna till Borlänge (nöjesmetropolen nummer ett för unga gagnsingar på den tiden) inte var de bästa. Det krävdes alltid skjuts från föräldrar eller kompisars föräldrar för de som ville vara ute till efter 18:15…

En annan fråga väcks också: ska man behöva åka iväg till en annan kommun på nöjen?