Umgås med de du tycker om

Det händer inte så mycket bloggmässigt under sommaren. Jobb har jag så det räcker och blir över, men hjärnan är ändå inställd på ledighet – vilket drabbar bloggen.

Jag jobbar så mycket det går, och mellan varven jobbar min fru massor – medan jag sköter om Alma. Vi har bestämt oss för att inte utnyttja dagis under sommaren, även om det skulle vara mer praktiskt. Nej, hon ska få vara ledig och umgås med oss så mycket det går. Dessutom ogillar vi  att det är sån ruljans på dagispersonalen sommartid. Alma behöver känna tryggheten som det innebär att känna igen fröknarna (ja, det jobbar inte en enda man där).

Det gäller  att ta vara på sina stunder för sig själv och njuta av dem. Jag kan ju, exempelvis, ta en kvart med kaffekoppen ute i hammocken istället för att sitta framför datorn. Det är en lyx jag har som hemmajobbande (oftast) företagare.

Till hösten lugnar det ner sig, paradoxalt nog. När det är ordning och reda på resten av samhället blir det lugnare för mig.

Till sist råder jag er att ta vara på stunderna med de som står er närmast. Det är lätt att ta sådant för givet, vilket jag inser när en nära släkting har det jobbigt med skytteltrafik till och från lasarett.

2 svar på “Umgås med de du tycker om

  1. Daniel säger:

    Jag håller själv på att lägga upp planerna på en bok om min släkt, just för att barn och framtid skall kunna minnas.

  2. Daniel säger:

    Jag håller själv på att lägga upp planerna på en bok om min släkt, just för att barn och framtid skall kunna minnas.

Kommentarer är stängda.