Sommarstuga i stan

Bostad i stan och sommarstuga på landet – en vanlig företeelse. Jag skulle vilja ha det tvärtom.

Jag bor redan i naturen, kan fiska och plocka svamp när jag vill. Och bada när temperatur tillåter. Däremot är det krångligare att åka till Stockholm över dagen, och sedan hem på kvällen.

Det kunde vara enklare med en minimal lägenhet i stan. För dyrt, naturligtvis, och dessutom brist på bostäder. Jag slår bort tanken som orealistisk, men tänker samtidigt att det kunde vara trevligt med den typen av omväxling. Om jag och frun ville ha en turistvecka med restauranger och nöjen hade det varit perfekt med en lägenhet mitt i ”smeten”. Bra för dottern också, med Gröna Lund och allt annat.

Vad hände förresten med Masexpressen? Bussresa fram och tillbaka till Stockholm för ett par hundra. Jag föredrar tåg, men idén var god.

2 svar på “Sommarstuga i stan

Kommentarer är stängda.