Twitterträff i Gagnef

På måndagskvällen anordnades tweetup nummer två i Dalarna. Deltog gjorde @pernillan, initiativtagare till träffen, @ordbajsarn, @fotolillan, @agerberg och jag. Vi träffades på Gagnefs pizzeria, vars uteservering lämpade sig väl till ändamålet.

Det twittrades en del under kvällen i #tweetupdalarna

När jag anlände på min svarta Monark-springare var @agerberg på plats. @fotolillan och @ordbajsarn kom redan två timmar tidigare. Därefter rullade @pernillan in på cykel från Moje.

Det var ingen brist på samtalsämnen. Under de två timmar träffen pågick var det nog inte tyst många sekunder. Kaffe, sprit, sprit med bär i, att smuggelsprit satt p för hembränning, mer kaffe och Sacha Baron Cohen avhandlades i inledningen. Därefter kom diskussionen, inte oväntat, in på Google+, appar, jailbreakade iPhones, Twitter och Joomla!. Vi pratade en hel del teknik också. @fotolillan ville veta hur hennes amerikanska studiobelysning kunde ”försvenskas” utan att lamporna pajar. @agerberg, som jobbar på Clas Ohlson, och jag, som gick elprogrammet för väldigt många år sedan, kom med idéer. Men jag vet inte om vi kom fram till något vettigt.

@ordbajsarn var intresserad av musiken som spelades i högtalarna på pizzerian, och vi funderade på olika sätt att få reda på vilken artist det rörde sig om. Pizzabagaren visste ej. Jag tipsade om att spela in en snutt och skicka ut på Twitter, samtidigt som det diskuterades olika appar som känner igen musik. Efter viss möda fick @ordbajsarn hem en app, och stod sedan med sin mobil mot högtalaren för att få svar. Men det blev inga träffar. Tyvärr hann jag inte få med på bild när @ordbajsarn stod med sin mobil tätt tryckt mot en högtalare. Det såg rätt kul ut.

Bordsgrannarna blev lätt nojiga när vi skulle gå. De verkade ha fått för sig att @fotolillan fotograferat dem, och att jag filmat dem. Så var dock inte fallet. Däremot blev nog vi med i deras filmkamera innan vi begav oss hemåt.

Jag och @pernillan pratade lite vid cykelstället om Twitter och tweetups. Jag jämförde Twitter med chattsajterna jag hängde på i internets ungdom. Twitter är ju faktiskt ett sätt att träffas, till skillnad från Facebook. Frågan är om Google+ är det. ”Man träffar folk man kanske inte skulle ha träffat annars” som @pernillan uttryckte det. Tur att Twitter finns då.

Tack för denna gång! Nästa träff är i augusti hos @ordbajsarn och @fotolillan i Hedemora.
Följ flödet från #tweetupdalarna eller håll koll via Facebook för att vara uppdaterad. Tweetupdalarna finns även på Twitter: @tweetupdalarna