Fiske är harmoni

Kvällen som var åkte jag och Sofia iväg och metade lite abborre i en närbelägen sjö. En kort stund, som var väldigt givande.

Mitt fiskeintresse har följt med mig sedan barndomen, med en paus på några år i tonåren. Och en till paus när jag blev farsa. Ja, det var ganska längesedan jag fiskade.

För mig är det harmonin och det drömska i fiskandet som ger behållningen. Trolling med flera spön på stora båtar är inte min grej. Ej heller fiske som liknar vetenskap, med specialknep och specialutrustning. Enkelt ska det vara, och helst inga motorer som brummar och förstör njutningen.

Här i Dalarna finns det gott om bra fiskevatten för både amatörer och experter. I Gagnef finns flera av dem. Kolla in på Gagneffiske.se så kan ni läsa mer. Jag är för övrigt medarbetare på den sidan, och representerar den filosofiskt lagde njutningsfiskaren. Jag har bland annat skrivit om historien bakom ordet gagnsfluga.