Framtiden för telefonkataloger och nummerupplysningar

I går blev jag uppringd av en gåpåig kvinna från ”Nummerupplysningen”, som hon kallade det. Hon försökte sälja på mitt företag tjänster.

Det visade sig vara något annat än Eniro, som brukar kallas för just nummerupplysningen, som hon ringde från. Nämligen Nummerupplysningen.se. Jag hade ett svagt minne av någon som avrått från Nummerupplysningen.se, och mycket riktigt.

Kvinnan undrade om vi vill ändra våra uppgifter som står med från förra året. ”Men vi har inte beställt några tjänster från er förut” sade jag. Hon svarade undvikande och erbjöd ändring av uppgifter med något tillägg. ”Om det inte är gratis vill vi inte ha det” svarade jag. Kvinnan undrade då med hånfull ton om vi ville tas bort ur deras register. Det svarade jag ja på. ”Men då är det ju bara personer med en dator som hittar er” påpekade hon. Hon har uppenbarligen inte hört talas om internet i mobilen…

Då hon vägrade acceptera ett nej sade jag adjö och lade på med henne fortfarande pratande i luren.

Händelsen gjorde mig irriterad, då jag inte gillar hennes sätt att sälja. Men den fick mig att fundera på det här med Eniro, Hitta och andra liknande tjänster. Hur mycket används de i dag, och hur kommer de att se ut i framtiden? Personligen googlar jag alltid när jag söker information. Hitta och Eniro använder jag möjligen för att leta på nummer till privatpersoner (online, aldrig någonsin via telefon), men aldrig företag och liknande.

Vad tror ni om framtiden för telefonkataloger och nummerupplysning?

Mitt företag testade Eniro ett år, och det gav i princip ingenting. Vi sysslar med mediaproduktion riktade mot företag/reklambyråer och myndigheter. Är det så för alla, eller vinner några branscher fortfarande på den typen av synlighet? Jag kan tänka mig att hantverkare och andra med en privat marknad möjligen har ett större behov.

Driver du eget företag och känner dig osäker på vem du kan lita på finns det en bra sida här.

1 svar på “Framtiden för telefonkataloger och nummerupplysningar

  1. Mats22 säger:

    Kommer nog alltid att finnas en marknad både för nummeupplysning och internet kataloger men naturligtvis med färre kunder än idag.

     Naturligtivis finns det för många spelare på marknaden i Sverige idag så några kommer säkert att försvinna eller slås ut tror jag.

Kommentarer är stängda.