Njut av ingentinget

Sommar, och ledighet. Ja, inte så mycket ledighet för mig denna sommar. Men här kommer ett tips ändå.

Här kommer det, från hjärtat: Se till att inte planera in en massa aktiviteter bara för att du är ledig. Passa på att göra absolut ingenting. Känn själva livets konturer, och tänk efter riktigt ordentligt hur det är att vara just du.

Bjud in din familj, vänner, släkt – eller ingen alls. Prata om ingenting, allting – eller njut av att vara tysta i samma rum, för att bra vänner kan vara det utan att det känns krystat.

Det är så lätt att boka in varenda litet tomrum i kalendern. Aktivitet aktivitet aktivitet. Då blir det ingen tid över till eftertanke och reflektion. Se till att boka in ett eller flera tomrum, dedikerade inten, i kalendern.

Alla behöver tomglo ibland. Passa på att unna dig denna livets lyxvara denna sommar. Det tänker jag göra, minst en gång.