Ha en skön midsommar

Jag önskar er en skön och lugn midsommar, eller en fartfylld actionpackad sådan om det är det något ni hellre önskar.

Midsommar är, utöver jul, den enda högtid jag bryr mig om i någon större utsträckning. Utöver de nostalgiska skälen ser jag vettighet i att fira grönskan, frossa i björkar med mera.

Men liksom den vitskäggiges tradition är midsommar en tid då jag får tid att träffa släkt och äta god mat. Och det viktigaste av allt: koppla av , enskilt såväl som tillsammans med familjen. Stillhet och eftertanke är måsten i mina liv.

I år ska jag försöka mig på nubbesallad. Har faktiskt några småflaskor med snaps kvar från förra året, som jag eventuellt ska smaka på. Snaps är definitivt ingen favorit, men kanske smakar bra ihop med nubbesallad.

Själv kommer jag att fira här hemma i byn. Klicka här om du vill veta mer om firandet.

Midsommartradition i byn Bodarna, Gagnef.