Digital workshop för företagare i Gagnef

Kommande helg blir den äntligen av: en workshop för företagare i Gagnef, med fokus på digitala medier och marknadsföringskanaler. Står för initiativet gör jag och Stefan J Eriksson, till vardags IT-konsult och ledare för Moderaterna i kommunen.

Redan i början av 2000-talet, när jag bodde i Falun, uppmärksammade jag Stefan J Eriksson för hans närvaro på insändarsidor, i debattartiklar och på nätet. Jag funderade på varför jag inte visste vem det var, gagnsing som jag är från början. Tack vare Twitter har jag nu lärt känna honom, och förstått att vi hyser många gemensamma åsikter. Framförallt gillar vi Gagnef och dess företagare, och vill gärna bidra med kunskap och vägledning när det gäller sådant vi är intresserade av och kunniga om.

Jag är själv företagare. Jag vet hur det är att fundera över Facebook, över Twitter, över andra sociala medier. Över om det är värt att lägga tiden på att sitta där och chatta istället för att vara ute och sälja. Över om hemsidan är bra nog, om den syns nog och om den är enkel nog att sköta. Jag har varit stressad över att inte vara aktiv nog, och över vilka olika appar och tjänster som är måsten.

Med tiden har jag och företaget utvecklat en strategi, och jag har lärt mig massor som företagare av att dels prova mig fram, dels av att följa alla kunniga människor som är aktiva i de olika sociala nätverken. Om när en Facebook-sida är användbar för en verksamhet, och när den inte behövs. Om vilken typ av närvaro som är rimlig, beroende på vem du är och vad du vill. Jag är ingen expert, men däremot en erfaren användare. Och jag vill dela med mig av min kunskap till er övriga företagare i kommunen, framförallt er som är små och inte har någon dedikerad marknadsavdelning.

Jag och Stefan kommer att gå igenom de vanligaste sociala tjänsterna. Vi kommer att prata hemsida och bloggande. Vi kommer att ge tips om hur olika tjänster och appar kan användas för att förenkla din verksamhet. Vi kommer att visa konkret hur saker och ting kan hanteras. Framförallt kommer vi att vara redo att svara på de frågor som kommer upp på plats, och vi kommer att ge handgriplig hjälp både till ovana och vana användare.

Workshopen kommer att vara gratis och rikta sig till företagare, föreningar och organisationer. Gagnefs kommun är hjälpsamma och låter oss använda lokalen Samlaren i Mockfjärdsskolan. Vi kör från klockan 10 till 15 med avbrott för lunch. Deltagarna står själva för lunchen.

Anmäl er gärna i förväg, så vet vi hur många som kommer. Maila kontakt@danforslund.se

Tid: Lördag 17/11 2012 klockan 10 till 15
Plats: Lokalen Samlaren, Mockfjärdsskolan
Parkering: Mockfjärdsskolans parkering
Pris: Assint
Inbjudan till workshop i digitala medier

Hoppas vi ses!

PS. Ta gärna med din dator/surfplatta. Då kan du få hjälp i en miljö du är van.

1 svar på “Digital workshop för företagare i Gagnef

Kommentarer är stängda.