Kreativiteten finns inte på kontoret #blogg100

Sedan jag och kompanjonen sparkade igång vårt företag 2007 har vi återkommande sett till att hålla våra interna företagsmöten utomhus. Gagnefs kommun erbjuder gott om natursköna platser.

Ibland har vi åkt eller gått ut längs någon skogsväg, traskat planlöst ut i skogen och hamnat på en kulle någonstans vid en bäck. Någon annan gång har vi åkt till grillplatser vid jaktstugor och vindskydd och grillat korv. Flertalet gånger har det räckt gott med en tretimmarspromenad längs asfaltslösa vägar i Bodarna och Svedjan med omnejd.

För egen del har jag använt det här knepet länge. Arbetet med idéer och texter går mycket bättre ute i det fria, speciellt under måttligt ansträngande fysisk aktivitet som promenerande. Naturen funkar bra, men jag misstänker att en trevlig stadsmiljö också fungerar. Hjärnan behöver sluta fokusera och ta in annat.

Det är bara att stänga av datorn, plantera problemet i huvudet, på med skorna och dra. Se till att ha ett anteckningsblock eller mobilen redo för att anteckna… Själv kör jag Evernote för det mesta, men även ljudinspelning är bra. Framförallt när det är kallt ute.

Rickard Erixon och en kantarell
Kompanjonen Rickard Erixon under företagsmöte/svampjakt
Möte i det fria
Jag under ett vintermöte med Year Zero. Från 2009.