Höghastighetsinternet på vischan – helt rätt

Jag är nyligen hemkommen från en informationskväll om fibernät, som Dala Energi och bystugeföreningen arrangerat ihop.

Jag blev positivt överraskad när närmare 20 personer slöt upp, fikade och ställde frågor. Mer om träffen står det i den bloggpost jag just skrivit för byns räkning.

Personligen brinner jag för det här med att förena landsbygd och teknik. Jag tror rentav tekniken är räddningen för landsbygden. Ja, jo, det har jag ju tjatat om förut. Bland annat här.

Som bekant sitter jag själv ute i en gammal bagarstuga, i en by med 100 hushåll, och arbetar. Det funkar kanon med ADSL, men det skulle funka ännu bättre med högre hastighet. Framförallt skulle det funka mycket bättre för kompanjonen, som jobbar med väldigt stora filmfiler. Själv behöver jag, i ärlighetens namn, mest synka Evernote och prata lite på Skype ibland… 🙂

Fiberuppkoppling gör att fler vill och kan flytta ut på landet, bo naturnära och jobba med moderna saker.

Visst finns det viktigare saker att prioritera, men samtidigt är det här ett sätt att säkra landsbygden för framtiden. Det dära telenätet ska ju monteras ner framöver.