En perkulators frustande

I dag har varit en annorlunda dag. Den kommer för evigt att förknippas med perkulatorer, och jag kommer från och med nu att ha en annorlunda syn på hur de låter.

Vi spelade in lite film i Falun med företaget. En man som var med visste inte vad en perkulator är för något, varför jag kände mig tvungen att förklara. En kaffekanna som drivs av någon sorts ångdrift, försökte jag (vilket inte riktigt stämmer). Men han såg, inte så konstigt, ännu mer undrande ut.

Då började jag härma ljudet perkulatorer gör när de arbetar, och insåg mitt i detta stönande att jag såg framför mig en äldre man som har det trevligt ihop med sin partner. Några gapskratt senare anlitade vi istället det fina uppslagsverket Google, och den perkulatorokunnige insåg att han visst hade koll på dessa enastående apparater.

Här hemma bryggs allt kaffe i en perkulator, för övrigt. Det blir fantastiskt gott om rätt kaffe används (gärna lite mörkare och grövre pulver).

Självklart finns det perkulatornördar som lagt ut klipp på YouTube med ockulta brygg-idéer som att ha is i kannan. Helt underbart. Fantastiskt att folk tar sig tid till sånt här. Jag älskar internet.

Och nej, jag tänker inte stava ”perkolator”.