Fotoutflykter är ett enkelt och trivsamt nöje

I söndags följde jag med frun, hennes syster och deras far ut på jakt efter en en.

Nej, jag skrev inte fel där. Vi letade efter en växt av trädslaget en, som är sällsynt storvuxen.

Vi hittade trädet, tog dess koordinater och fotograferade en del. Över åtta meter högt, vilket är stort för något som vanligen bara blir små buskar. Rekordet i Sverige visade sig dock vara 18 meter, så där ligger ”vårt” träd i lä.

Vi for omkring längs skogsvägar någonstans mellan Dalarna och Värmland, nära norska gränsen. Någon egentlig koll hade jag inte, men det var en rolig tur. Frun, som är fotografen i familjen, fotade för brinnande livet. Själv körde jag mobilbilder, vilket är lagom mycket trixande med bländare och slutare (=inte ett dugg). Funderar på ett Olloclip (ej intimsmycke) till iPhonen, för att få lite bättre bilder. Men de duger bra, de som mobilen presterar. Eller vad tycks om de nedan? Ni får klicka på dem för större versioner. Beklagar att det inte gick att infoga gallerier som vanligt. De som gjort fotopluginet verkar ha ätit lustiga tabletter medan de kodat.

Nu är jag sugen på fler fotoutflykter. Kanske leta upp någon gammal ruin eller annat kul.

Trädet i frågaNordisk enslighetDancer in the darkÖdsligt och fagertÖgongodis