Använd ditt ideella engagemang för att lära

Här ska ni få ett tips som ger flera positiva resultat. Använd ideella uppdrag som experiment och läroprojekt.

Jag är själv engagerad ideellt i byföreningen här lokalt, som informationsansvarig. I det uppdraget ingår att uppdatera webbplatsen först och främst, men även att skriva olika texter, producera filmer och fotografera.

Under åren har jag använt mitt ideella engagemang till att träna på sådant som mitt företag senare kunde erbjuda. Jag har lärt Joomla! och WordPress, två publiceringssystem för webb. Jag har även lärt mig att klippa film, något jag inte gjorde i företaget till en början.

Fördelen med att använda ideella engagemang till läroprojekt är att det kan få bli halvbra eller konstigt till en början. Det är ju ingen som betalar, och alla i föreningen är tacksamma för nedlagd tid. Utomstående har inte heller några speciella förväntningar på ett uttalat ideellt projekt.

Med tiden blir det bra ändå. Jag är nöjd med vad som åstadkommits med bodarne.se sedan jag startade webbplatsen 2008. Sidan är i dag lite seg, men den har en bokningsfunktion för uthyrning, bildgalleri, nyhetsflöde och är översatt till engelska.

Passa på att lära dig nya saker i samband med ditt ideella engagemang. Det är många som vinner på det.

1 svar på “Använd ditt ideella engagemang för att lära

Kommentarer är stängda.