Omfamna ditt framtida jag

Hur ser ditt ideal-jag ut? Hur beter sig hen i en svår situation? Ja, i vilken situation som helst. Den typen av frågeställning leder dig till ett värdigare liv.

En rätt ny metod i mitt liv är att tänka på en framtida version av en själv, som tittar tillbaka på det som händer just nu. Vad tycker framtidsjaget om mina val och handlingar just nu? Kan han känna stolthet? Är han nöjd?

I varje ögonblick tänker jag på den framtida versionen av mig själv, och på att göra honom till lags. Småttigheter och känslomässiga utbrott motverkas, och kvar blir en stoisk man som tänker på heder och ära.

Just i dag sade jag till en närstående, något som kanske inte rimmade med känslorna just nu, att oavsett vad kommer jag att bete mig värdigt. Och önskade lycka till. Mina känslor ville något helt annat, men förvissningen om att mitt framtidsjag kommer att vara stolt gjorde att jag kunde omfamna mitt eget ideal, bli min egen idol.