Gör inte tråkigt skit

I dag påminde min samarbetsbroder Ernst Almgren mig om något viktigt: gör sånt som är kul, för i morgon kan livet få en oväntad vändning. Här skriver han mer om den saken.

Jag berättade att jag haft det tungt med skrivandet senaste veckan, på grund av att de ämnen jag planerat in var tråkiga. Sedan barndomen har jag haft problem med att ta in information som är tråkig/ointressant, och än mer att producera något bra om det känns tråkigt att producera.

Då sade han kort: men varför skriver du inte sånt som du tycker är kul?

Ja, alla svar som kom upp var av det slaget så att jag inte ens trodde på dem själv.

Från och med nu kommer jag att införa ett litet test inför det jag ska skriva. Jag kommer att fråga mig själv om det jag ska skriva om känns kul och inspirerande. Om svaret är nej, skriver jag det inte.

Livet är för kort för att slösa bort på tråkigt skit.