Jakten på det optimala systemet – över

Jag skrev tidigare om mina svårigheter med att hitta det perfekta todo-systemet. Jag hade problem med att både Trello och Todoist användes, och jag gick över till ett simpelt textdokument. Sedan har tiden gått, och jag har utsett en vinnare…

Jag insåg det rätt snabbt, att det inte handlar om appen – utan arbetssättet. Varför hoppade jag mellan sjuttioelva boards i Trello istället för att fokusera? Det kom inget svar. Men Trello vann på knockout.

Todoist är nu nedlagt sedan några månader, och det där textdokumentet har jag inte öppnat på lika lång tid. Lösningen är att skapa kopior eller (hellre) flytta kort från olika board till mitt huvudboard som kallas Todo och Mål. I det dokumentet lägger jag, utöver todo-grejer, även in mina mål för året och även kommande 20 år (nej, jag listar inte precis varje år).

Trello vinner. Enklast möjliga lösning, som samtidigt kräver mest av mig som användare. Precis som det ska vara. Piskan som viner över den som vägrar följa systemet – så ska det vara.

En liten rättelse: Det är inte Trello som är det optimala todo-systemet. Det är din oresonliga vilja att få saker gjorda på enklast och brutalast möjliga sätt som är det optimala todo-systemet.