Det blir en Forslunds julkalender även i år

2015, i slutet av november, fick jag idén att göra verklighet av en gammal barndomsdröm: producera en egen julkalender. Jag hade siktat in mig på SVT i alla år, men med YouTube och alla andra möjligheter till hands, och med en ”skriv varje dag”-rutin som rullade likt en industri var det oundvikligt.

Första året – knäpp saga
Jag började skriva, skriva, skriva och så spelade jag in avsnitten där jag själv satt och läste omgiven av gosedjur, katter och annat. Det skulle bli en saga där klassiska sagor spelade in, lite som det har gjorts i Shrek. Och visst var Rödluvan och vargen, Mästerkatten i stövlar med flera med i denna berättelse. Men det blev något helt annat, improviserat, spontant och knäppt enligt min humor. Den röda mössan hette detta, och kan ses här nedan.

Andra året – skoj om tabubelagda ämnen och skändning av julen
År två, 2016, ville jag inte upprepa mig själv. Dessutom låg alla dessa förnuftiga produktivitetstips mig i fatet. Sån här helylle-snubbe är jag ju inte egentligen. Därför fick andra året av Forslunds julkalender bli en skändning av julen, i form av obscena dikter som skojade med såväl knark, sex och alkoholism, som nazism och misshandel. Som kronan på verket bjöd jag på en lucka 14 där jag sjöng en barnovänlig variant av Staffan var en stalledräng.

Tredje året – vardagsfilosofi
Så vad händer 2017? Jo, jag fortsätter på samma spår som förra året. Nämligen att balansera upp områden som har blivit understimulerade. Vardagsfilosofi numera. Följaktligen är årets tema ”Dagens tanke”, som ifrågasätter och funderar kring abstrakta ting, språk, vardag, samhälle men också rätt barnsliga och löjliga saker. Den där mixen representerar rätt bra vem jag är.

Vill ni kolla? Häng med på YouTube (klicka på länken och prenumerera). Jag kommer att posta avsnitten till min Facebook-sida också.