90 meter gör stor skillnad

Nu ska tågperrongen i Djurås bli längre. 90 meter. Äntligen!

Tidigare har det inte gått att gå av i vilka vagnar som helst för den som vill kliva av i Djurås. Följden: att panikslagna resenärer fått kämpa sig fram i trängseln medan tåget rullat, för att hinna komma till någon av de vagnar som stannar intill perrongen.

Speakerrösten har av tradition brukat droppat denna ”hemlis” på skogen efter Borlänge. Till alla personer med tunga väskors förtret. Jag hoppas SJ hanterat detta bättre när det gäller rörelsehindrade och äldre. Jag som är ung och frisk har i alla fall fått hoppa av i ”fel” vagn någon gång, för att hinna ur i tid.

Hur många har koll på vilken vagn de sitter i? Det brukar jag inte ha. Det är olika nummer för första- och andra klass, och det är tågnummer och vagnnummer att hålla ordning på. Vagnarnas ordning gäller det också att ha koll på, så att man inte springer åt fel håll.

Det har varit frestande att gå av i Borlänge just för att slippa det här. Men nu är det snart ett minne blott. Att åka tåg blir klart attraktivare.

Jag passar på att be om ursäkt till de medresenärer som genom åren fått mina väskor i skallen, då jag i full galopp jagat efter rätt vagn.