God jul!

Vissa älskar julen, andra hatar den. Jag är mer neutralt inställd till högtiden och ser den mer som ett tillfälle att varva ner, äta gott och träffa släkt under stillsamma former.

Jag störs inte ett dugg av det kommersiella egentligen. Att leta på den perfekta julklappen till någon har sin tjusning. Men det gäller att vara ute i tid. Då har jag betydligt större problem med stress, folkmassor och hysteri.

Jag och min bror har en tradition i att köpa bisarra julklappar till varandra. Min specialitet är att komponera små kit av saker som är tänkta att fungera ihop. Ett år var det brunkål och ett förstoringsglas. Ett annat var det glidmedel, en hammare och någon större rotfrukt. Ja, det är sjuk humor inblandad. Vad jag köpt i år skulle jag i princip kunna skriva här, eftersom brorsan är notoriskt dålig på att följa min så viktiga och nödvändiga blogg, men jag låter bli ifall han gör det. (Motbevisa mig genom att skriva en kommentar, Johan!).

Något jag funderar på när det gäller julen: Är det inte konstigt att inte fler klagar på energianvändningen kring jul? Jag menar, det lär ju gå en del elektricitet… Jag gjorde mig lustig över det ett år som lokalredaktör, när jag i en julkrönika skrev om snurrande blinkande tomtar och ställde mig frågan om julstämning mäts i watt. Själv föredrar jag mörker och stearinljus framför blinkande tomtar.

Nå, jag får önska god jul till er alla. God jul!