Rekommenderade brev till företag – ett bök

Jag vill härmed utfärda en varning till alla företagare. Se till så att rekommenderade brev skickas till er personligen, och inte är adresserade till företaget.

I går ringde en kund och ville skicka skicka över ett par filmer, som ska ut på hennes webb. Eftersom hon är rädd om materialet ville hon skicka som rekommenderat brev. Ja, det går väl bra, tänkte jag. Det går väl bra att skicka till företaget, tänkte jag också.

I dag kom avin. I vanlig ordning gick jag in på Konsum i Djurås och skulle hämta ut brevet. Men se den gubben gick inte. För att kunna hämta ut rekommenderade brev till företag behöver nämligen den som hämtar ut finnas i Postens fullmaktsregister. Vilket jag då inte gjorde.

Traskade iväg till det lokala brevbärarkontoret. Förklarade dilemmat. Postens personal hämtade en pärm med en blankett. Blanketten utnyttjade hela A4-ytan, så att säga. Nå, det är inte varje dag man får skriva med penna nuförtiden. Jag frågade först om blanketten finns online, men det visste personalen inte om den gör. Jag fyllde i den, och upptäckte att jag faktiskt är rätt rostig på att skriva med penna.

Den där blanketten krävde en del huvudbry, då det är lite metanivå över att ge en fullmakt till sig själv (det är ju jag som är företaget) – och jag fick följaktligen börja om en gång. Det hela skulle även bevittnas, vilket killen på Posten var snäll nog att göra. ”Företagsbeteckning” är förresten företagets namn. Se där, en liten finurlighet på blanketten.

Nu väntar en handläggningstid på ”upp emot någon vecka” enligt postens personal. De kunde inte godkänna ansökan själva, utan fick lov att skicka den till högre ort som ska granska. Om jag har tur hamnar jag sedan i fullmaktsregister. Sen kan jag hämta ut rekommenderade brev av brinnande iver. I hela fem år gäller välsignelsen.

De snälla brevbärarna i Djurås löste det på ett annat sätt åt mig denna gång. De hämtade mitt paket och jag kunde lösa ut det på plats. Vilket jag så klart är mycket tacksam för.

Tänk på det, alla medföretagare där ute: se till så att rekommenderade brev kommer till er personligen. Det hade kunnat bli betydligt osmidigare, detta.

EDIT:

Som det ser ut är karusellen inte över än, då jag förmodligen kommer att behöva komplettera min ansökan med registreringsbevis och/eller F-skattebevis för företaget…

Intresserad av böcker om personlig utveckling? Se mina böcker här.

4 svar på “Rekommenderade brev till företag – ett bök

  1. Anders säger:

    Helt sjukt…. jag skicka ett paket jag oxå till ett företag, nu får inte dom ut det och jag måste vänta tills tiden gått ut och dom returnerar det till mig. Och inte säger posten något heller som sålde tjänsten till mig,

  2. Jukka Heikkinen säger:

    Gammal text men känner igen problemetff..

    Skickade kameran till service. Servicen är Canon Professional Service men själva företaget hette någonting annat. Dvs dom fick inte ut kameran. Jag får inte den ut själv heller, enda sätt är att utlämningsställe skickar den tillbaka till mig, jag hämtar den och skickar igen med rätta namn. Om jag hade skickat den med servicemannens namn hade det varit inga problem. Annan alternativ hade varit att skicka den som paket.

Kommentarer är stängda.