Därför jobbar jag ideellt

Nyss hemkommen från byföreningens årsmöte råder det inga tvivel om att det är värt engagemanget att jobba ideellt.

Det finns positiva krafter i den här föreningen. Även om vi, precis som det brukar vara, hade brist på personal som sköter vissa uppgifter och även om det rådde oenighet i vissa frågor – vi löste allt, och det är härligt att se att det finns andra som bryr sig. Som offrar sig, och som tänker på andra än sig själv.

Jag får själv utlopp för mitt behov av att lösa problem, förenkla och effektivisera. Dessutom får jag ansvaret för informationen och marknadsföreningen, vilket är ett utmärkt forum för mig att testa nya kanaler och kommunikationssätt. Men det är det där med att göra det bra för andra som är mest givande.

Jag ligger bakom byns hemsida. I och med att det är ett ideellt uppdrag ställs inga krav, och därför har jag kunnat experimentera en del. Bodarnas hemsida har varit läroprojekt för mig i flera omgångar. På det sättet har jag lärt mig både WordPress och Joomla!, testat synkning mellan diverse tjänster och labbat med Facebook och dess funktioner. En bonus är att de lokala mäklarna länkar till hemsidan när objekt i området ska säljas. Den stiger även i besöksantal när det gäller sökningar på midsommarfirande i Dalarna, då vår bys firande är ganska populärt.

Det ideella jobbet är givande och jag kan rekommendera det.  Det är skönt att göra något utan att kräva något i gengäld.