10 steg till ett problemfritt liv i evig lycka #blogg100

Här kommer ett tips på en intressant artikel, där författaren skriver om hur jakten på lycka ersatt religion (klicka här).

Inleder med att be om ursäkt till er som lockades hit av rubriken. Men ni behöver kanske läsa artikeln som är länkad i ingressen, innan ni ger er iväg ut i ”The Secret”-landet eller liknande. Förvänta er inga pekpinnar här. Min generella hållning är att inspiration är bra saker, framförallt sådan inspiration som motsäger dina egna åsikter. Där finns chans att lära nytt. Att såga saker för att de inte stämmer överens med den egna världsbilden är så klart inte bra, men skepsis är alltid bra – helst i kombination med ett öppet sinne.

Som företagare och intresserad av personlig utveckling läser jag en stor mängd av artiklar, vars syfte är att hjälpa till i jakten på lycka. Allt från allmänmänsklig inspiration och smarta tips, till mer tveksamma artiklar som handlar om hur du kan förändra världen med ren tankekraft. Som i alla sammanhang är en del bra, och en del skit. De som är bra brukar jag dela på Twitter.

En enkel tumregel kring den här typen av artiklar/YouTube-klipp: Det låter för bra för att vara sant. Om tio enkla steg leder till evig lycka, ekonomiskt välstånd eller liknande bör du klia dig ett par gånger extra i huvudet. Kan ditt liv förändras från grunden bara genom att köpa någons bok, eller vitaminpiller? Naturligtvis kan det låta enkelt med tio steg, och ändå kräva hårt arbete från din sida (och leda till bra saker) – så allt är inte skit. Ha ett öppet sinne, och källkritiken redo. Kolla alltid upp den som påstår saker.

TED är bland mina favoriter när det gäller inspiration/personlig utveckling, men även siten Lifehacker är värd din tid.

Det här är bloggpost nummer 2 av 100 i #blogg100 2014