Mina favoritappar till iPhone

Jag brukade vara han som hade koll på appar och tjänster åt folk, men de verkliga glansdagarna är nog förbi. Helt enkelt för att det inte är speciellt många av de nya apparna som är intressanta eller spännande. Speciellt inte som jag kräver en hel del av de appar som används:

  • De måste underlätta mitt liv eller göra nytta.
  • Två appar får inte göra samma sak. Alla har sin speciella plats.
  • Allt som inte används regelbundet raderas.

För närvarande har jag följande i min iPhone. Jag hoppar över de som inte är värda att orera om.

Waze – bästa GPS-appen, framförallt för att den har sociala möjligheter, där du kan läsa andras varningar och göra egna, chatta med andra förare och så vidare. Exempelvis underrättade jag flera personer i en bilkö om varför det var stopp. Jag kom från andra hållet och såg vad som hade hänt (bil som kört av).

Timehop – visar bilder från årsdagen, flera år bakåt, och ändras varje dag

1Password – håller reda på alla min lösenord

Scanbot – en mycket bra app för scanning av papper, som automatiskt sparar det scannade till Evernote och lite andra ställen

Shazam – app som lyssnar och rapporterar vilken låt som hörs i högtalarna

IF – If This Then That, som är en app som används för att skapa automatiska arbetsflöden och todos mellan olika appar

ShopShop – den bästa shoppingliste-appen som finns. Synkar via Dropbox, och till och med min skeptiska fru använder denna. Vi har testat diverse andra appar, inklusive todo-appar, innan det stannade på denna.

Feedly – prenumererar på nya artiklar från valda RSS-flöden

Pocket – samlingsplats för de artiklar som ska läsas. Jag skickar hit allt som verkar intressant, inklusive från Feedly.

Fitbit – tar in data från min klocka, och visar hur långt jag har gått, hur jag har sovit, hur motionen ser ut med mera.

Headspace – meditationskurs. Det bästa som finns i genren. Med en väldigt jordnära approach vägleds du genom olika typer av övningar, där du själv väljer vilket område du vill förbättras inom.

Mindfulness Appen I och II (jo, det är särskrivet i namnet) – används endast till dottern numera. Hon vill ha meditationstantens sövande röst på när hon somnar.

Coach.me – incheckning till mina goda dagliga vanor, som är: meditera, träna, lägga mig före 12, gå 10 000 steg, skriva och vara tacksam.

Evernote – navet i mitt universum. Här i skriver jag alla mötesanteckningar, alla texter som ska publiceras, min dagliga journal och här sparas alla viktiga mail.

Instagram, Facebook Messenger och Twitter – behöver ingen närmare presentation

Trello – mitt företag drivs med hjälp av Trello. Vi håller koll på mål, projekt och todos. Jag sätter även mina privata mål här, och jobbar på mina projekt, och hjälper andra med sina.

Todoist – min personliga todolista. Delvis en konkurrent med Trello, trodde jag. Men Todoist används för de små konkreta uppgifterna, som dessutom hamnar i min kalender. Dessutom kan man snooza uppgifter. Todoist ser till så att att delmål blir av, medan Trello mer är till för de större målen.

Billogram – bästa faktureringstjänsten

Overcast – bästa podcastappen

Audible – ljudböcker

Spark – min fantastiska suveräna mailklient, som är mycket mer än Mailbox någonsin var

Documents – bra app som innebär att jag inte behöver separata appar för Dropbox och Google Drive för att komma åt mina filer. Man kan vara inloggad på flera olika konton i både Google och Dropbox, och så är läsaren för dokument ypperlig.

Snapchat – testas faktiskt just nu. Jag hade det förut, men tog bort på grund av bristande nytta. Nu är appen tillbaka för att se hur den åtminstone skulle kunna användas för andras nytta. Oklart om den ska vara kvar. Hittills inget som verkar kunna ersätta någon av övriga appar.

Funderar på att ta bort:

Twitter – jag blir allt mindre aktiv. Flödet är fullt av annonser och envägskommunikation. Vet inte varför det har blivit så.
Svampguiden – det är en sån där ”bra att ha”, vilket egentligen är förbjudet enligt min strikta syn på appar
Snapchat

Är det någon app du vill veta mer om, när det gäller mitt eget användande? Säg gärna till. Det är främst i Trello som jag har specialtricks.