”Nu dör jag” – en bok om ångest

I fem helvetiska år led jag av ångest; panikångest, dödsångest, generellt ångestsyndrom. Sedan lärde jag mig att hantera tillståndet, som aldrig riktigt försvinner.

Jag har skrivit en bok om mina upplevelser, vad jag gjorde för att försöka bli kvitt ångesten och vad jag behövde göra för att få den under kontroll. Vad jag lärde mig under de här åren slår allt utom det jag har lärt mig som farsa.

Min bok om ångest

Boken heter ”Nu dör jag”, för att jag verkligen trodde att jag skulle dö. Framförallt i början. Bilden på framsidan föreställer mig, kännandes på min egen puls. Det gällde att ha koll på hur hjärtat slog, så att det inte stannade; något som ter sig rätt absurt och nästan komiskt i dag, men som var gravallvar under en alltför lång tid.

Boken släpptes i dag, och du kan för närvarande köpa den som e-bok. För er som föredrar pappersversion är en gammal hederlig tryckt version på gång, och jag kommer att meddela här på bloggen när den är tillgänglig.

Mottagandet hittills

(Tillägg 2019-04-08)

Jag hade inga stora ambitioner när jag släppte den här boken. Det var en bra kombination av min då nystartade skriv-vana, och så kunde jag förhoppningsvis hjälpa andra med samma problem. Min erfarenhet av vården var inte bra, och jag tänkte ”om jag ger andra vad jag hade behövt själv, så kanske det blir bra”.

Sedan dess har jag fått mycket bra respons. Min bok har hjälp både män och kvinnor, barn och anhöriga till personer med ångest. En mamma berättade tacksamt att hon äntligen förstår sin 15-åriga dotter.

Boken väcker intresse än

Så här nästan tre år efter att ”Nu dör jag” släpptes, väcker min bok om ångest fortfarande intresse. Jag var nyligen med i Svenska Ångestsyndromsällskapets tidning, där jag intervjuades om ångest hos män. Efter detta har flera personer hört av sig, och så fortsätter det. Planer finns nu på att översätta den till engelska.

Varför är då ångest så intressant? Ja, det tragiska svaret är att allt fler människor mår dåligt. Vi har skapat en värld där vi själva går sönder. Att en stor del av invånarna i samhället får psykiska problem, det är ett tecken i tiden.

Uppföljare till ångestboken på gång

Just nu håller jag på med en uppföljare till min bok, som kommer att handla om Produktivitet. Vad jag lärt mig efter att boken skrevs, är att produktiva metoder biter bra mot ångesten. Den som får saker gjorda, känner sig lyckad. Och det blir som en sköld mot ångest. Klicka här för att se vilka andra böcker jag har gett ut.