Stresstesta skiten ur allt

”Det gäller att ta det lugnt”, ett mantra som kollektivt flåsas ut till alla som på något sätt bryter skynda långsamt-normen. Någon som är vuxen, men otålig som ett barn. Det är fel. Oacceptabelt på en nivå som kräver missionerande moralism.

Sluta ta det lugnt

Men här lever vi, våra liv som kan vara 90 år långa. Eller 50. Eller 5. Ingen vet, innan det är definitivt. Jag rekommenderar alla som läser min blogg: sluta ta det lugnt. Gå dåraktigt in i det ditt hjärta ropar efter, för i morgon kan ditt liv vara över.

Stresstesta skiten ur saker

Men det finns en annan viktig anledning till att inte ta det lugnt. Genom att stresstesta skiten ur saker och ting prövar vi dem, och endera håller de mot den krossande kraften – eller också krackelerar de och blir till sand. Allting som går sönder är sånt som du förr eller senare hade lämnat ändå, och hellre lägga några få ögonblick på det än att lura dig själv i flera år.

Minimera dödfödd tid

”Fail fast” säger entreprenörerna i Silicon Valley, som ser alla misslyckanden som lärdomar. Och mycket ligger i detta. Du vill lägga minimalt med tid på det som är dödfött. Du vill veta att det skiter ihop sig, även fast det kan göra ont och leda till problem med egot. Men du reser dig alltid igen, även om det kan ta tid.

Omfamna kaos

Så kör hårt med vad du nu planerar. Långdistansförhållande, nytt jobb, starta företag, bli munk – spelar ingen roll. Sträva inte efter balans, utan efter att testa vad som händer i total obalans. Sträck upp armarna mot himlen och avge en galet segervrål, innan du uppslukas av malströmmens kaotiska vindar. Någonstans landar du, men ingen vet var. Du kommer dock att landa förr snarare än senare, om du vågar surfa på galenskapens vågor redan i dag.

1 svar på “Stresstesta skiten ur allt

Kommentarer är stängda.