Nytt projekt – Maskulint.se

Som jag skrivit om tidigare har mitt liv kommit att bli varierat och välfyllt med skapandekraft. I dag har jag den stora äran att avtäcka ett projekt som jag och min vän Robert har jobbat med sedan nästan ett år tillbaka. Låt mig få presentera Maskulint.se

Maskulint.se är en portal av och för män, med fokus på personlig utveckling. Vi vill bidra till att hjälpa andra likasinnade att hitta bra principer och bra material för att kunna bli bättre män.

En skillnad jämfört med vissa andra initiativ för personlig utveckling är att vi själva inte anser oss vara några experter – bara ett par snubbar som vill stärka vår självkänsla, vårt mentala och fysiska hälsa och finna metoder som gör livet enklare och mer njutbart.

Det som förenar mig och Robert är att vi tidigare haft en negativ syn på män och manlighet generellt (tidigare). Jag personligen trodde under flera år att manlighet handlade om att bete sig som ett svin, odla fet ölmage och skrika på sportevenemang vid sidan av det brinnande intresset för motorer. Den rollen stämde inte för mig.

I dag vet jag att maskulinitet handlar om självsäkerhet, ett konstruktivt synsätt och agerande, och en vilja att utvecklas fysiskt och mentalt till en stark individ som inspirerar och stärker andra, samt mår bättre.

Jag och Ernst Robert Almgren driver Maskulint. David Eldenstierna är art-director och föreläsare, och har hjälpt oss med att skapa ett design-program för maskulint.se. I framtiden finns det en möjlighet att han kommer att bidra med en del texter och artiklar till sidan.”

I framtiden kommer vi att öppna upp fler avdelningar för Maskulint, bland annat en sluten grupp för medlemmar. I dagsläget har vi vår webbplats som nav och så har vi även en Facebook-sida som du kan hitta här.

Gå gärna in och läs de artiklar som finns på sidan i dag. Fler kommer fortlöpande, och planen är två artiklar i veckan till att börja med. Vi tar gärna emot konstruktiv kritik. Däremot förbehåller vi oss rätten att ignorera destruktiv kritik.

Är du intresserad av att bidra som skribent eller gästskribent? Hör av dig på FB-sidan eller maila på kontakt@maskulint.se och berätta gärna vad du kan tänkas bidra med samt skicka gärna med arbetsprov. I dagsläget kan vi tyvärr inte betala våra skribenter, men det finns en sådan plan för framtiden.