Dags för ny filmkurs för nybörjare

Första filmkursen för nybörjare blev fullsatt med flera i kö, så nu kör vi igen. 28-29 april tar jag mig an nya filmintresserade, som vill lära sig göra film med mobilen.

Så kom filmkursen för nybörjare till

Jag är coach i produktivitet åt Ewa Brobäck, en av de verksamma i Kruthuset i Falun. Hon var själv intresserad av att lära sig grunderna i film, och frågade om jag, som jobbat med film i många år, kunde tänka mig att hålla i en workshop. Det kunde jag. Och så bjöd vi in. Antalet platser gick åt, och så kom det sig att jag undervisade 7 st damer plus initiativtagaren under två dagar.

Olika förkunskaper

Det här var en uppskattad kurs. Tidigare har jag hjälpt företag att lära sig filmning och klippning med mobilen, men detta var annorlunda på grund av den ojämna förkunskapsnivån. Det var också viss spridning på vilka enheter deltagarna använde. Vissa hade gamla iPads, någon körde i iPhone och så var det ett par som filmade mobilt och klippte i datorn.

Flexibelt upplägg

Upplägget utgick från tanken på att blanda teori och praktik. Vi fick igenom en sak i taget: först idé och strukturering av ett enkelt manus, sedan filmteknik och filmning, följt av klippning. Slutligen hade vi en visning av allas prestationer. Eftersom det fanns en variation både vad gäller utrustning och kunskapsnivå, valde jag att inte planera för mycket i detalj. Framförallt inte vad gäller delen om klippning. Det visade sig vara en bra idé. Jag blev imponerad över hur mycket deltagarna lärde sig på så kort tid, och det var roligt att vara lärare.

Innehållet i korthet:

  • Introduktion med filmvisning
  • Idé och manus – hur gör man?
  • Filma bättre med mobilen
  • Redigering – klipp en egen film
  • Visning av allas filmer

Under kursen kommer deltagarna att få en handbok som tar upp allt som gås igenom.

Anmäl dig innan platserna tar slut

Om du vill lära dig att ta en idé till färdig film rekommenderar jag att du går den här kursen. Den kostar 2500 kronor plus moms, och både företagare och privatpersoner är välkomna. Gå in på Kruthusets hemsida här för att anmäla dig. Observera att platserna gick åt sist, så vänta inte för länge med anmälan…

1 svar på “Dags för ny filmkurs för nybörjare

Kommentarer är stängda.