En hyllning till skaparen

[et_pb_section fb_built=”1″ fullwidth=”on” _builder_version=”3.2″ background_color=”#000000″][et_pb_fullwidth_post_title meta=”off” featured_image=”off” _builder_version=”3.2″ title_font=”Sf Text Display Bold||||||||” title_text_color=”#ffffff” title_font_size=”55px”][/et_pb_fullwidth_post_title][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.2″ custom_padding=”51.5156px|0px|96px|0px|false|false”][et_pb_row custom_padding=”0|0px|24.3594px|0px|false|false” _builder_version=”3.2″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.2″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://danforslund.se/wp-content/uploads/2018/05/galaxy-2357504_1280.jpg” _builder_version=”3.2″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.2″][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”3.2″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.2″ text_font=”Sf Display Pro Light||||||||” text_font_size=”18px” header_font=”||||||||” header_2_font=”Sf Text Display Bold||||||||”]Sedan många år tillbaka prenumererar jag på musiktidningen Close-Up. Det är ett bra sätt för mig att hitta ny musik, och så kan det vara intressant att läsa om artisterna. I senaste numret intresserades jag av Tobias Forge, som är bandledare och sångare för megasuccén Ghost.

Synen på skapande och konst

Först och främst gillade jag den bild av skapande som Forge gav uttryck för i artikeln. Hur han, hur än extrem musik han än spelat, alltid strävat efter en hitkänsla. En sorts poppighet. Det ställdes i kontrast till band som gör allt för att försvåra sin musik, som hans exempel Pearl Jam. Jag kan sympatisera med den synen och minns hur jag själv brukade prata om ”hitkänsla” som något positivt även i dödsmetall. Han diskuterade även på en metanivå, och är övertygad om att det går att ta fram en formel för hur en bra låt skapas. Fascinerande läsning.

Synen på skaparen – den stora behållningen

Det mest intressanta som Forge tar upp i artikeln är hans syn på ex-bandmedlemmarnas (och andras) invändningar mot att de också förtjänade cred i bandet, för att de också var med och skapade. Den något självgode mannen liknar det hela vid George Lucas roll i Star Wars, att han skapat en värld med sina egna naturlagar och regler som alla andra opererar inom. Utan George Lucas skulle övriga personer, som uppfunnit de med, inte ha skapat det de skapade. Samma sak med Ghost. Måhända att en duktig gitarrist gör bra riff och solon, men utan Forge skulle det inte finnas något Ghost att skapa dessa riff och solon till. Det är en bra poäng. Jag tänker på Steve Jobs och Apple också.

Jodå, medarbetarna är också hjältar

I företagsvärlden är det den stora idémakaren som tar riskerna i början, sliter och lever fattigt. Men genom att välja rätt medarbetare växer sakta med säkert företaget till något imponerande. Medarbetarna är en helt avgörande del i detta, men man ska ändå vara medveten om att det redan finns ett universum med naturlagar att anpassa sig till. Vad vill jag säga med det? Jo, att den som grundade det företag du jobbar på faktiskt är värd din tacksamhet. Och att du som själv är den som skapade alltihop, inte får ta dig själv för given. Utan att du initierade, tog risker och byggde grunden – ja, då skulle inte din organisation med människor ens jobba ihop. De skulle inte ens känna varandra.

”Alla lika”

Är den person som påtalar sin egen vikt en självgod jävel som minsann måste framhålla sina medarbetare framför sig själv? Om du lever efter jantelagen så är det definitivt så. Alla ska vara lika delaktiga, lika viktiga och allt det där. Jag tycker att det är fräscht att emellanåt ha den goda smaken att tacka upphovspersonerna en extra gång, och att upphovspersonerna minsann inte ska vara rädda för att vara stolta.
[/et_pb_text][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=7hMaHDTw-pI” _builder_version=”3.2″][/et_pb_video][et_pb_social_media_follow _builder_version=”3.2″ custom_margin=”|||-13px”][et_pb_social_media_follow_network social_network=”facebook” _builder_version=”3.2″ background_color=”#3b5998″ follow_button=”off” url_new_window=”on”]facebook[/et_pb_social_media_follow_network][et_pb_social_media_follow_network social_network=”twitter” _builder_version=”3.2″ background_color=”#00aced” follow_button=”off” url_new_window=”on”]twitter[/et_pb_social_media_follow_network][/et_pb_social_media_follow][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.2″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://danforslund.se/wp-content/uploads/2018/06/dan_forslund_bg.jpg” _builder_version=”3.2″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.2″ text_font=”Sf Text Display Bold||||||||” text_font_size=”20px” text_line_height=”1.2em” header_font=”||||||||”]

Kontakta mig genom formuläret nedan om du vill pröva mig som Coach eller boka föreläsning.
/ Dan

[/et_pb_text][et_pb_contact_form use_redirect=”on” redirect_url=”https://danforslund.se/blogg” success_message=”Tack för att du har tagit kontakt.” module_id=”et_pb_contact_form_0″ _builder_version=”3.2″ title_font=”||||||||” form_field_font=”||||||||” custom_button=”on” button_text_size=”18px” button_text_color=”#ffffff” button_bg_color=”#00d58e” button_border_width=”0px” button_border_radius=”5px” button_letter_spacing=”0px” button_font=”Sf Display Pro Light|600|||||||” button_icon=”%%36%%” button_icon_color=”#ffffff”][et_pb_contact_field field_id=”Namn” field_title=”Namn” _builder_version=”3.2″ form_field_font=”Sf Display Pro Light||||||||” form_field_font_size=”18px” border_radii=”on||||”][/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”E-post” field_title=”E-post” field_type=”email” _builder_version=”3.2″ form_field_font=”Sf Display Pro Light||||||||” form_field_font_size=”18px” border_radii=”on||||”][/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”Förfrågan” field_title=”Förfrågan” field_type=”text” fullwidth_field=”on” _builder_version=”3.2″ form_field_font=”Sf Display Pro Light||||||||” form_field_font_size=”19px” border_radii=”on||||”][/et_pb_contact_field][/et_pb_contact_form][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]