2017-2018

Året är strax slut, och jävlar vad fort det gick. Nu ser jag fram emot ett 2018 som kännetecknas av att fortsätta in i de nya hjulspår jag hamnat i.

Det hände en hel del under 2017.

Vi startade Maskulint.se
Jag och Robert sjösatte vårt projekt med personlig utveckling för män. Som väntat fick vi en del skit av folk som trodde att det var en anti-feminist-sida. Trots att vi skrivit att så inte är fallet. Men sånt är livet, speciellt när folk bestämmer sig vad de ska tycka innan de ens läser artiklarna. Nåja. Vi är nöjda och stolta över vad vi åstadkommit så här långt. Eftersom vi valt att satsa på konstruktiva tips istället för sensationer och billiga poäng, kommer sidan att ta längre tid att bygga upp. Men det är värt det.

Min arbetssituation förändrades
Jag fick ett telefonsamtal med ett erbjudande om att börja på BananByrån. Det kändes rätt, och framförallt är byrån rätt. Nu har jag jobbat där sedan i augusti, och trivs. Det var onekligen läskigt att börja som anställd efter 10 år med egna företag. Jag hade sett ett skräckscenario av kommunal passivitet och ansvarslöshet, samt effektivitet i stil med vad björnar åstadkommer på vintern. Men icke, allt kom på skam. Jag kom in mitt i en intensiv fas med ny organisation, flera nya medarbetare och en vässad produktportfölj. Hittills har det varit väldigt kul, och jag har haft nytta av produktivitetsskills.

Upptagen, men ändå inte
Utöver jobbet på byrån undervisar jag mellanstadieelever i film under några kvällar i månaden, och har även hanterat Year Zero och mitt eget företag som ger ut böcker. Jag blir ideligen varnad för utbrändhet, och jag lyssnar på varningarna. Men tro det eller ej – jag hinner spela både TV-spel, umgås med flickvännen och även se en och annan serie. Hemligheten? Jag har metoder för att få bort onödig tid. Crockpot för matlagning är en riktig räddare, och så ser jag inte på meningslöst skit på TV. Tja, jag ser inte på TV överhuvudtaget.

Situationen med att ha barnen varannan vecka stabiliserades
Jag är glad att de fått höra sanningen hela vägen. Tungt att acceptera inledningsvis, det nya. Men nu trivs båda barnen och de verkar gilla varannan vecka-stuket. Efter ett råd från någon (minns inte vem) byter vi nu vecka på fredagar istället för söndagar, vilket innebär att barnen börjar med fredagsmys hos den förälder som tar över. Funkar mycket bra att sänka stressen på detta vis. Förut blev det en hög påsar med saker och hejdå på söndag kväll, kaos och planering inför kommande vecka.

Ny familj, fördjupad kärlek
2017 har varit mitt och Annas år. Vi blev ihop i oktober 2016, och tiden har gått fort. Från nykär och nyfiken, till att sakta men säkert ha lärt känna varandra bättre och fått stabilitet i förhållandet. Hittills känns det nytt och bra, och vi har hittat bra sätt för att acceptera varandras egenheter. Förlovat oss har vi hunnit med också. Förutom relationen med Anna har jag även fått bra kontakt med hennes son Felix, som verkar gilla mina galenskaper.

Nu ser jag fram emot 2018. Vad händer då?

Planen är att ge ut min bok om produktivitet, som fortsätter att utvecklas och förfinas.

Maskulint fortsätter utvecklas. Det finns spännande planer för utökade sätt att ge värde.

Jag ska ge ut en sagobok ihop med Anna. Den ska bli ett sätt att marknadsföra hennes talanger, och för att skaffa fler uppdrag. Här är hennes webbplats förresten. Och här är Facebook-sidan.

Jag tänker låta arbetssituationen stabiliseras. Samtidigt som BananByrån får mer av min tid, kommer Year Zero att fullfölja sina åtaganden genom kända ansikten i vårt nätverk.

För egen del behöver jag jobba med främst min ilska. Sedan förra året lyckades jag få tillbaka insomnade sidor av mig själv, som den mer destruktiva. Med detta följde även en närhet till vrede som inte alltid är välkommen. Jag behöver även arbeta med acceptans – främst vad gäller andra människor och vad de står för, och inte. Tacksamhet är också något jag behöver bli bättre på.

Min fysiska form behöver arbetas med också. Det har verkligen blivit si och så med träningen under 2017. Dags för nya tag.

Jag önskar eder alla ett riktigt gott nytt 2018!